wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Risotto ze świeżymi pomidorami-wiosennie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetne wiosenne połączenie risotta ze świeżymi pomidorami. Polecam!

Risotto ze świeżymi pomidorami-wiosennie

Składniki:

Risotto ze świeżymi pomidorami-wiosennie

 

  • Risotto:
  • 2 woreczki ryżu (ja użyłam brązowego)
  • 2 cebule
  • 1 kostka - rosół wołowy
  • 500 ml wrzątku
  • 2 łyżki przyprawy "suszone pomidory z czosnkiem"
  • 2 łyżki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Risotto ze świeżymi pomidorami-wiosennie
Cebulę kroimy w kosteczkę, przygotowujemy bulion z wody i kostki rosołowej. Na oliwie podsmażamy cebulę, jak lekko zmięknie dodajemy ryż, podsmażamy ok 3-4 minut. całość zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia wody. Na sam koniec dodajemy przyprawę "suszone pomidory z czosnkiem", mieszamy, odstawiamy.




Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skórki, wydrążamy miąższ, kroimy w kosteczkę.



Na talerzu układamy risotto, na górę nakładamy pomidory, przyprawiamy solą, pieprzem, dekorujemy pietruszką, ogórkiem, rzodkiewką.



Smacznego!!!