Sposób przygotowania:
Risotto ze świeżymi pomidorami-wiosennie
Cebulę kroimy w kosteczkę, przygotowujemy bulion z wody i kostki rosołowej. Na oliwie podsmażamy cebulę, jak lekko zmięknie dodajemy ryż, podsmażamy ok 3-4 minut. całość zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia wody. Na sam koniec dodajemy przyprawę "suszone pomidory z czosnkiem", mieszamy, odstawiamy.
Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skórki, wydrążamy miąższ, kroimy w kosteczkę.
Na talerzu układamy risotto, na górę nakładamy pomidory, przyprawiamy solą, pieprzem, dekorujemy pietruszką, ogórkiem, rzodkiewką.
Smacznego!!!
Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skórki, wydrążamy miąższ, kroimy w kosteczkę.
Na talerzu układamy risotto, na górę nakładamy pomidory, przyprawiamy solą, pieprzem, dekorujemy pietruszką, ogórkiem, rzodkiewką.
Smacznego!!!