Sposób przygotowania:
Rissotto z kurczakiem
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na dwóch łyżkach oliwy (musi się zeszklić). Dorzucamy pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka oraz tak samo pokrojoną paprykę. Podgrzewamy chwilkę, wsypujemy dwa woreczki surowego ryżu, dodajemy kostkę bulionową, mieszamy i zalewamy 2 szklankami wody. Teraz przykrywamy garnek i co jakiś czas mieszamy aby ryż nam nie przykleił się do dna. Gotujemy tak dopóki ryż nie będzie zupełnie miękki. W razie potrzeby można dorzucić kolejną kostkę oraz dolać wodę. Gdy ryż zrobi się miękki dodajemy 2 lub 3 łyczeczki koncentratu pomidorowego i mieszamy. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę ser oraz łyżkę masła lub margaryny. Gdy ser się rozpuści danie będzie gotowe:) Podając rissotto można je posypać świeżym lub suszonym oregano lub bazylią. Smacznego
robertjankopp