Sposób przygotowania:
Riti ti
Ciasto:
Białka ubić na sztywną pianę ,pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku, mieszając łyżką dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto upiec na złoty kolor około 30 min w 170st.
Krem:
żółtka połąćzyc z maką i mlekiem.
Margaryne utrzec z cukrem pudrem i dodawać nie przerywając ucierania powstały ostudzony budyń
Krem wyłożyć na cicsto a na to owoce i wstawić do lodówki na ok 1 godz. Następnie wylać na to galaretki tężejące wykonane wg przepisu na opakowniu
Białka ubić na sztywną pianę ,pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku, mieszając łyżką dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto upiec na złoty kolor około 30 min w 170st.
Krem:
żółtka połąćzyc z maką i mlekiem.
Margaryne utrzec z cukrem pudrem i dodawać nie przerywając ucierania powstały ostudzony budyń
Krem wyłożyć na cicsto a na to owoce i wstawić do lodówki na ok 1 godz. Następnie wylać na to galaretki tężejące wykonane wg przepisu na opakowniu