Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Rizotto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

moje ulubione danie z ryżem, super smak

Rizotto Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rizotto

 

  • pół cukini,
  • masło,
  • przyprawa do gyrosa,
  • 1 szklanka ryzu,
  • 2 kostki rosolowe o smaku grzybowym,
  • 2 pomidory bez skóry,
  • cebula biała,
  • pierś z kurczaka,
  • 30 dag pieczarek,
  • 2 papryki,
  • olej roślinny

 

Sposób przygotowania:

Rizotto
cukinie, pomidory, papryke, mieso i cukinie kroimy w kostke, pieczarki w cienkie polplaterki. Ryż gotujemy na sypo w duzej ilosci wody, przecedzamy. Pieczarki dusimy na masle, cebule szklimy na oleju, w osobny naczyniu podsmazamy mieso rowniez na oleju, nastepnie dodajemy do niego usmazone pieczarki i cebule, nastepnie papryke i pomidory, 10 minut przed konce gotowania dodajemy cukinie. Miedzy czasie dodajemy kostki rosolowe, przyprawe do gyrosa oraz sol. na sam koniec dodajemy ugotowny ryż, mieszamy i podajemy na gorąco
Rizotto
warzywa kroimy w zgrabną kostkę
Rizotto
pieczarki najpierw podsmażamy
Rizotto
wszystko dusimy razem do miekkosci
Rizotto
kostki grzybowe nadaja fajny smak potraw