Sposób przygotowania:
Rodzinne kolduny.
Wymieszac mieso z jajkiem,sola,pieprzem i drobno posiekana cebula.
Na stolnice wsypac przesiana make,wbic jajko,zamieszac i wlewajac pomalu goraca wode wyrobic gladkie ciasto.Przykryc miska,niech troche odpocznie.Potem rozwalkowac i szklanka wykrawac koleczka.Nakladac farsz i lepic pierogi.Ja do rosolu lepie jak uszka .
Ugotowac rosol na wolowinie.
Mieso zalac zimna woda ,wrzucic warzywa i przyprawy,zagotowac,zmniejszyc gaz i niech sobie rosolek dosc dlugo pyrka.
Kolduny podawac albo w rosole albo osobno polane podsmazonym maslem.
Na stolnice wsypac przesiana make,wbic jajko,zamieszac i wlewajac pomalu goraca wode wyrobic gladkie ciasto.Przykryc miska,niech troche odpocznie.Potem rozwalkowac i szklanka wykrawac koleczka.Nakladac farsz i lepic pierogi.Ja do rosolu lepie jak uszka .
Ugotowac rosol na wolowinie.
Mieso zalac zimna woda ,wrzucic warzywa i przyprawy,zagotowac,zmniejszyc gaz i niech sobie rosolek dosc dlugo pyrka.
Kolduny podawac albo w rosole albo osobno polane podsmazonym maslem.
góralka
msewka