grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Rodzinne kolduny.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kolduny rodzinne na moj sposob.

Rodzinne kolduny.

Składniki:

Rodzinne kolduny.

 

  • Grubo zmielone wolowe mieso -okolo pol kg
  • cebula
  • sol,pieprz
  • maka
  • jajko
  • goraca woda,sol

 

  • Mieso wolowe,rosolowe
  • marchewka
  • pietruszka
  • sol,pieprz,ziele ang.,listek bobkowy

Sposób przygotowania:

Rodzinne kolduny.
Wymieszac mieso z jajkiem,sola,pieprzem i drobno posiekana cebula.

Na stolnice wsypac przesiana make,wbic jajko,zamieszac i wlewajac pomalu goraca wode wyrobic gladkie ciasto.Przykryc miska,niech troche odpocznie.Potem rozwalkowac i szklanka wykrawac koleczka.Nakladac farsz i lepic pierogi.Ja do rosolu lepie jak uszka .

Ugotowac rosol na wolowinie.
Mieso zalac zimna woda ,wrzucic warzywa i przyprawy,zagotowac,zmniejszyc gaz i niech sobie rosolek dosc dlugo pyrka.

Kolduny podawac albo w rosole albo osobno polane podsmazonym maslem.