Sposób przygotowania:
Rodzynkowy żurawinowiec
BISZKOPT: Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, następnie ciągle mieszając dodajemy po jednym żółtku. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej. Dokładnie mieszamy. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Dodajemy do ciasta, dorzucamy również rodzynki, wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 35 minut w 180C.MASA: Na mleku gotujemy budyń tak jak zawsze. Odstawiamy do ostygnięcia. Zimny budyń miksujemy razem z margaryną na jednolitą masę.PRZEŁOŻENIE: Upieczonego biszkopta kroimy na pół. Dolną jego część smarujemy 2/3 części dżemu żurawinowego. Na dżem wykładamy2/3 części masy budyniowej.Przykrywamy drugą częścią biszkopta. Na niego wykładamy pozostałą część masy budyniowej a na nią dżem żurawinowy. Wierzch polewamy polewą czekoladową w dowolny sposób. Ciasto wkładamy na godzinę do lodówki.