Sposób przygotowania:
Moje cynamonki z rodzynkami
Z drożdży, 2 łyżek cukru, 3 łyżek mąki oraz połowy mleka rozrobić zaczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Do misko dodać mąkę, sól, jajka, resztę cukru, resztę mleka, wyrośnięty zaczyn i wyrabiać ciasto, pod koniec wyrabiania dodać rozpuszczoną i wystudzoną margarynę. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wyłożyć go na stolnicę i podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować, posmarować roztopionym masłem, posypać cukrem oraz cynamonem i rodzynkami. Zwinąć jak roladę, a następnie pokroić w plastry i ułożyć na blaszce. Cynamonki posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w temp. 180 st rzez 15 min.