Drożdże, cukier i mleko rozmieszać łyżką, wsypać mąkę i włożyć margarynę. Zagnieść ciasto, rozwałkować i ułożyć dżem. Zawijać od szerszej strony. Ułożyć na blachę i piec ok. 20-25 min w temp ok.180 stopni.
Piękne te rogalki :-) Mam tylko jedną małą rade ze swojej strony - zdecydowanie bardziej do takich wypieków nadaje się twarda marmolada albo powidła. Dżemy mają sporo wody i niestety - wyciekają w trakcie pieczenia...
Piękne te rogalki :-) Mam tylko jedną małą rade ze swojej strony - zdecydowanie bardziej do takich wypieków nadaje się twarda marmolada albo powidła. Dżemy mają sporo wody i niestety - wyciekają w trakcie pieczenia...
Gość
jagna: głupoty piszesz, jak piekne, widac ze zdjete wziete z jakiegos portalu bo sie powiekszyc nie da
jagna: głupoty piszesz, jak piekne, widac ze zdjete wziete z jakiegos portalu bo sie powiekszyc nie da
Zdjęcie jest rzeczywiście skopiowane bo mam popsuty aparat i nie mam kasy na nowy ale jak chcesz to upiecz rogaliki i przekonaj się że tak wyglądają! Każdemu się udają - nawet mojej 10 letniej siostrze!!!
Zdjęcie jest rzeczywiście skopiowane bo mam popsuty aparat i nie mam kasy na nowy ale jak chcesz to upiecz rogaliki i przekonaj się że tak wyglądają! Każdemu się udają - nawet mojej 10 letniej siostrze!!!
Gość
tylko marmolada,bo nie wycieka podczas pieczenie .W przepisie brakuje mi śmietany
tylko marmolada,bo nie wycieka podczas pieczenie .W przepisie brakuje mi śmietany
jagna
Gość
malabestia
Gość
atom
Myślę, że zostało tu wstawione zdjęcie bez wiedzy jego autora. Oryginał znajduje się na stronie: http://www.ciasta.net/przepis-na-rogaliki.php.