marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Rogaliki cappuccino.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Proszek cappuccino zalać gorącą wodą,wymieszać,wystudzić.Skł- -adniki na ciasto wymieszać,zagnieść,dać do lodówki.Formować rogaliki i upiec.

Rogaliki cappuccino.

Składniki:

Rogaliki cappuccino.

 

  • 300 g.mąki,
  • 50 g.mielonych migdałów,
  • 50 g.mielonych orzechów laskowych,
  • 4 łyżki proszku cappuccino,
  • 200 g.masła,
  • 100 g.cukru,
  • czekoladowe ziarenka kawy,
  • gruby cukier do dekoracji,
  • 50 ml gorącej wody,
  • szczypta soli.

Sposób przygotowania:

Rogaliki cappuccino.
Proszek cappuccino zalać 50 ml.gorącej wody,wymieszać,wystudzić.Mąkę połączyć z migdałami,orzechami,
cukrem i szczyptą soli.Dodać cappuccino i rozdrobnione masło.Ca-
-łość zagnieść na gładkie ciasto,przykryć i dać na godzinę do lodó-
-wki.Piekarnik rozgrzać do temp.180 st.C.Z ciasta formować ruloniki,których końce zawinąć na rogaliki.Blachę wyłożyć papierem
pergaminowym,ułożyć rogaliki,wsunąć do piekarnika i piec ok.10
minut.Po upieczeniu wystudzić i dekorować polewą,cukrem i ziaren-
-kami czekoladowymi kawy.