Sposób przygotowania:
Rogaliki cappuccino.
Proszek cappuccino zalać 50 ml.gorącej wody,wymieszać,wystudzić.Mąkę połączyć z migdałami,orzechami,
cukrem i szczyptą soli.Dodać cappuccino i rozdrobnione masło.Ca-
-łość zagnieść na gładkie ciasto,przykryć i dać na godzinę do lodó-
-wki.Piekarnik rozgrzać do temp.180 st.C.Z ciasta formować ruloniki,których końce zawinąć na rogaliki.Blachę wyłożyć papierem
pergaminowym,ułożyć rogaliki,wsunąć do piekarnika i piec ok.10
minut.Po upieczeniu wystudzić i dekorować polewą,cukrem i ziaren-
-kami czekoladowymi kawy.
cukrem i szczyptą soli.Dodać cappuccino i rozdrobnione masło.Ca-
-łość zagnieść na gładkie ciasto,przykryć i dać na godzinę do lodó-
-wki.Piekarnik rozgrzać do temp.180 st.C.Z ciasta formować ruloniki,których końce zawinąć na rogaliki.Blachę wyłożyć papierem
pergaminowym,ułożyć rogaliki,wsunąć do piekarnika i piec ok.10
minut.Po upieczeniu wystudzić i dekorować polewą,cukrem i ziaren-
-kami czekoladowymi kawy.
zofijka