kamii

kamii

Kuchcik
[Przepisów: 9]

Rogaliki drożdżowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rogaliki

Rogaliki drożdżowe

Składniki:

Rogaliki drożdżowe

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki drożdżowe
Drożdże wymieszaj z ciepłą wodą,pozostaw aby wyrosły.Mąkę,sól,cukier i pół kostki stopionego masła wymieszaj.Dodaj drożdże.Wyrobić ciasto tak aby odchodziło od reki i pozostawić do wyrośnięcia.Z wyrośniętego ciasta rozwałkować placek grubości pół centymetra,posmarować stopionym masłem i złożyć go na trzy części.jeszcze raz rozwałkować prostokąt ,posmarować resztą masła i złożyć na pół.Ponownie rozwałkować wykrawać trójkaty nakładać konfiturę i zwijać w rogaliki.Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor.