Sposób przygotowania:
Rogaliki drożdżowe z czekoladąCiasto
Robię rozczyn do miski wlewam ciepłe nie gorące mleko wsypuje drożdże i 3 łyżki cukru. Mieszam lekko i przysypuje mąka następnie odstawiam na jakieś 15 minut. Do rozczynu dosypujemy garść maki wlewamy olej i wbijamy jaja, mieszał to wszystko ręką. Dosypuje 3 łyżki cukru i stopniowo mąkę, ciasto wyrabiam aż zacznie odchodzić od rąk i miski. Odstawiam ciasto w ciepłe miejsce żeby trochę urosło, przykrywał miskę czysta ścięgna.
Formowanie i pieczenie
Ciasto rozwałkuj w kształt kola i podziel na trójkąty. Na każdym połóż łyżeczkę nadzienia i zwijaj :) Nadzieniem nie musi być koniecznie czekolada tak naprawdę można tam włożyć wszystko na co ma się ochotę;) Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 220° i pieczemy na złoto.