Sposób przygotowania:
Rogaliki dyniowe
Oczyszczoną z pesetk i obraną dynie tarkujemy na drobnych oczkach. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy kstkę margaryny (najlepiej ją pokroić na drobniejsze kawałki, lepiej i łatwiej się ugniata ciasto ) , dynie. Dodajemy cukier, moze być również bez dodatku cukru. Wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Jak się lepi do rąk , można troszkę podsypać mąką. Dzielimy na 2- 3 częsci,i każdy kawałek wałkujemy, wykrajamy trójkąty, układamy na każdym po łyżce jakiej kolwiek konfitury (ja dodalam prażone jabłka domowej roboty ) i zawijamy rogaliki. Mozna równiez wykrawać kwadraty i końcuwki rogów zlepić ze sobą, tworząc poduszeczki. Można również położyć dowolną kostkę czekolady. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia, wsadzamy do pikiarnika nagrzanego do temp. 180- 200 stopni, i pieczemy ok. 40 min, do zrumienienia.Są smaczne i na ciepło i na zimno. -Smacznego-