Kruszynka007

Kruszynka007

Kucharz
[Przepisów: 5]

Rogaliki krucho-drożdżowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 80
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rogaliki, mimo, że są dość czasochłonne, zwłaszcza ze względu na długość pieczenia, są bardzo łatwe w wykonaniu i smaczne. Doskonale nadają się na niedzielne popołudnie i nie tylko.

Rogaliki krucho-drożdżowe

Składniki:

Rogaliki krucho-drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki krucho-drożdżowe
W letnim mleku rozpuścić drożdże.Mąkę, margaryny i resztę składników posiekać, dodać rozczyn, posiekać nożem, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 10 kawałków, z każdego rozwałkować okrągły placek i podzielić na 8 trójkątów. Na każdy trójkąt nałożyć powideł i zwinąć w rogalik. Piec przez ok.30 minut w temperaturze 160 stopni C.