motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Krucho-drożdżowe rogaliki Kasi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne rogaliki krucho-drożdżowe

Krucho-drożdżowe rogaliki Kasi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krucho-drożdżowe rogaliki Kasi

 

 

Sposób przygotowania:

Krucho-drożdżowe rogaliki Kasi
Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem oraz dwoma łyżkami mąki. Wszystko wymieszać i odstawić na około 25 minut do wyrośnięcia. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę i wymieszać, następnie do mąki dodać wyrośnięty rozczyn z drożdży oraz pozostałe składniki, krótko wyrobić ciasto. Zagniecione ciasto pozostawić do wyrośnięcia na około 50 minut. Gdy podwoi swą objętość, ciasto rozwałkować. Na cieście wykrawać trójkąty, smarować marmoladą i zwijać rogaliki. Ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Piec w temperaturze 155 stopni, około 20-30 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Z powyższych składników wychodzi około 100 rogalików.
Krucho-drożdżowe rogaliki Kasi
Zrobić rozczyn z drożdży, mleka, cukru, oraz 2 łyżek mąki
Krucho-drożdżowe rogaliki Kasi
Wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośniięcia, aż podwoi swą objętość
Krucho-drożdżowe rogaliki Kasi
Zwinięte rogaliki z marmoladą układać na blaszce do pieczenia