Sposób przygotowania:
Rogaliki krucho-drożdżowe z nadzieniem
Zrobić zaczyn z drożdży, letniej wody i łyżeczki cukru i odstawić na 15 min. do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Mąkę odmierzyć i wsypać na stolnicę szklankami oraz posiekać z niecałą kostką masła ostrym długim nożem, zrobić dołek, wbić dwa jajka i czubkiem noża rozprowadzić je z mąką, a następnie wlać zaczyn drożdżowy i wyrobić dobrze rękoma, posypując mąką pod spód. Zapakować ciasto w woreczek foliowy i wstawić do lodówki na 30 min. Masę marcepanową przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, blachę natłuścić. Ciasto wyjąć i rozwałkować na średnią grubość i nożem wykrawać kwadraty 7 razy 7 cm. Nakładać nadzienie z marmolady lub masy marcepanowej i zwinąć płaty ciasta w rogaliki. Układać ciastka na blasze 5 cm. dalej od siebie. Wstawić do piekarnika na 15-20 min. Po upieczeniu wyjąć i przełożyć szczypcami na paterę.