Sposób przygotowania:
Rogaliki Laluni
Ciasto na rogaliki wykonuje się szybko . Do misy wsypujemy mąkę . Do szklanki z ciepłą woda wkładamy drożdże. Zasypujemy łyżką cukru i mieszamy. Wlewamy rozpuszczone drożdże do misy z mąką , wcześniej robimy dołek i wlewamy tam drożdże , mieszamy z mąką aby powstała zawiesina. Zostawiamy ma 15 minut. Wbijamy jaja Rozpuszczamy masło i dodajemy do niego mleko . Wszytko wlewamy do misy , włączamy mikser i mieszamy nim ciasto. Zostawiamy ciasto na godzinę niech wyrasta. Po godzinie ciasto dzielimy na cztery części i wałkujemy . Robimy okrąg i kroimy na 8 części. Na każdy trójkąt nakładamy na przemian krem toffi kokosowy krem i nadzienie żurawinowe. Zawijamy rogale , smarujemy rozbełtanym jajem i do pieca na 25 minut. Pieczemy w 170 stopniach