lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rogaliki Laluni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 40
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zrobiłam córce niespodziankę i upiekłam jej rogaliki do szkoły. Będzie miała na drugie śniadanie. Potwierdzam najlepsze są z ciasta drożdżowego . Moja córka nie je mięsa więc zastępuje nim produkty sojowe .

Rogaliki Laluni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rogaliki Laluni

 

  • mąka tortowa 800 gram typ 540

 

 

  • jajka 2 szt( do rogali )

 

  • jaja 2 szt ( do posmarowania rogalików )

 

  • Alpro Napój Sojowy bez cukru 250 mlwoda letnia 150 ml

 

 

  • cukier 160 gram

 

 

  • Dodatkowo

 

  • nadzienie żurawinowe 150 gram

 

  • krem toffi 150 gram

 

  • krem kokosowy z alkoholem 150 gram

Sposób przygotowania:

Rogaliki Laluni
Ciasto na rogaliki wykonuje się szybko . Do misy wsypujemy mąkę . Do szklanki z ciepłą woda wkładamy drożdże. Zasypujemy łyżką cukru i mieszamy. Wlewamy rozpuszczone drożdże do misy z mąką , wcześniej robimy dołek i wlewamy tam drożdże , mieszamy z mąką aby powstała zawiesina. Zostawiamy ma 15 minut. Wbijamy jaja Rozpuszczamy masło i dodajemy do niego mleko . Wszytko wlewamy do misy , włączamy mikser i mieszamy nim ciasto. Zostawiamy ciasto na godzinę niech wyrasta. Po godzinie ciasto dzielimy na cztery części i wałkujemy . Robimy okrąg i kroimy na 8 części. Na każdy trójkąt nakładamy na przemian krem toffi kokosowy krem i nadzienie żurawinowe. Zawijamy rogale , smarujemy rozbełtanym jajem i do pieca na 25 minut. Pieczemy w 170 stopniach
Rogaliki Laluni
Wszystke składniki dodajemy do misy w raz z rospuszczonymi drożdżami
Rogaliki Laluni
Zostawiamy ciasto na godzinę niech wyrasta. Po godzinie ciasto dzielimy na cztery części i wałkujemy .
Rogaliki Laluni
Robimy okrąg i kroimy na 8 równych części.
Rogaliki Laluni
Na każdy trójkąt nakładamy na przemian krem toffi kokosowy krem i nadzienie żurawinowe. Zawijamy rogale , smarujemy rozbełtanym jajem i do pieca na 25 minut. Pieczemy w 170 stopniach