Sposób przygotowania:
Rogaliki marchewkowo-kokosoweETAP 1:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, posiekać z masłem. Dodać cukier puder, startą marchewkę, wiórki kokosowe, szczyptę soli i śmietanę, zagnieść ciasto.
ETAP 2:
Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny.
ETAP 3:
Następnie rozwałkować na grubość 3-4 mm, pokroić w trójkąty. Na każdy włożyć porcję marmolady z różą.
ETAP 4:
Trójkąty z ciasta zwijać i formować rogaliki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
ETAP 5:
Posmarować sokiem z pomarańczy wymieszanym z cukrem waniliowym, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20 minut.