Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Rogaliki orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najpierw stolnicę dokładnie przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, aromat waniliowy i zmielone orzechy,

Rogaliki orzechowe

Składniki:

Rogaliki orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki orzechowe
Najpierw stolnicę dokładnie przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, aromat waniliowy i zmielone orzechy, dokładnie posiekać nożem. Żółtka dokłądnie utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę,
dodać do mąki i dokłądnie zarobić ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na dw1,5 godziny.Potem ciasto rozwałkować, pokroić na trójkąty i zwijać rogaliki. Ułożyć na blaszce, posmarować
białkiem i piec w temp 180 stopni 20minut na złocisty kolor. Smacznego!:)