iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Rogaliki orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Małe i mocno orzechowe rogaliki to słodkość bez których nie mogą się odbyć święta to coś co zauroczy nie tylko małe łasuchy.

Rogaliki orzechowe

Składniki:

Rogaliki orzechowe

ciasto:

Sposób przygotowania:

Rogaliki orzechowe

ETAP 1:

Rogaliki orzechowe
Dobrze wysmarować foremki tłuszczem w zagłębieniach

Masło wrzucić do miski blendera i zmiksować z cukrem, następnie dodać żółtka oraz przesianą mąkę wymieszaną z orzechami, całość mieszać do momentu połączenia się składników. Przygotowane ciasto schłodzić 2-3 godziny w lodówce. Foremki do małych rogali wysmarować masłem

ETAP 2:

Rogaliki orzechowe
Ciasto niewiele rośnie więc musi być go sporo.

wylepić schłodzonym ciastem, blaszkę z rogalikami ponownie wstawić do lodówki na 30 minut.

Piekarnik nagrzać do 170st i piec ciastka 15 minut po upieczeniu i wystudzeniu posypać spora ilością cukru pudru.