Sposób przygotowania:
Aromatyczne rogaliki z masą orzechową
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dokładnie posiekać z masłem. Następnie dodać zmiksowany lub przemielony ser, otartą skórkę z pomarańczy, cukier puder, żółtka, szybko zagnieść ciasto. zawinąć w folię, i włożyć do lodówki na 2 godziny. W międzyczasie przygotować nadzienie. Do miski wsypać posiekane orzechy włoskie, dodać marmoladę, bułkę tartą, aromat, miód, kakao, masło, dokładnie wymieszać. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm, pokroić w kwadraty, ułożyć nadzienie, i zwijać formując rogaliki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym białkiem, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15-17 minut.