misia14

misia14

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Książka Kucharska: Ciasteczka i desery Michaeli

Orzechowe rogaliki

  • 17
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 30

Do kawy dla każdej DAMY rozpływający się w ustach mały orzechowy rogalik mamy.

Orzechowe rogaliki

Składniki:

Orzechowe rogaliki

 

 

Sposób przygotowania:

Orzechowe rogaliki
Z podanych składników zagnieść ciasto i formować rogaliki niezbyt grube i niezbyt duże. Piec na złoty kolor na papierze do pieczenia w temperaturze 180-200 stopni. Te rogaliki mają niespodziankę bo powinny być w środku….puste. Po wystudzeniu należy je ozdobić polewą czekoladową i lukrem cytrynowym. Z soku z cytryny i pudru cukru zrobić dość gęsty lukier . SMACZNEGO!