mysza13k

mysza13k

Starszy Kucharz
[Przepisów: 48]

Rogaliki wiedenskie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

delikatny dodatek do kawy

Rogaliki wiedenskie

Składniki:

Rogaliki wiedenskie

 

  • 25 dk. maki
  • 1/2 paczki proszku do pieczenia
  • 12 dk. cukru pudru
  • 2 zoltka
  • lyzka gestej smietany
  • 12 dk. mielonych wloskich orzechow
  • paczka cukru waniliowego
  • 20 dk. masla

Sposób przygotowania:

Rogaliki wiedenskie
Wszystkie skladniki dokladnie zagniesc i wstawic do lodowki na okolo 30 minut do schlodzenia.Po wyjeciu ciasta z lodowki ciasto pokroic na czesci i z kazdej formowac waleczek,pociac go na 3 cm.kawaleczki i wygiac w polksiezyc.Wylozyc na blaszke wylozona papierem do pieczenia.Wkladac do nagrzanego piekarnika do 180 st i piec na zloty kolor.Po wyjeciu posypac cukrem pudrem.