Smak Monika

Smak Monika

Szef Kuchni
[Przepisów: 77]

Rogaliki wiedeńskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Dzisiaj zrobiłam i są rewelacyjne... I czas na relaks...

Rogaliki wiedeńskie

Składniki:

Rogaliki wiedeńskie

 

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki wiedeńskie
                                  W małej misce: z mąki, tłuszczu, śmietany i szczypty soli zagnieść ciasto i postawić je na 1 godzinę w chłodzie. Orzechy włoskie drobno posiekać. Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, pokrajać na kwadraty o boku 8 cm. Posmarować marmoladą, posypać orzechami i zwijać w rogaliki. Posmarować roztrzepanym jajkiem i piec ok. 30-35 minut przez w temp. 150 C. Po wyjęciu posypać wiórkami kokosowymi, ozdobić owocami. Świetnie smakuje z kawą...