Sposób przygotowania:
Rogaliki z brzoskwinią
Brzoskwinie wyjąć z zalewy i pokroić każdy kawałek na 4 części.
Z pozostałych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Po godzinie wyjąć ciasto z lodówki, pokroić na kawałki i rozwałkowywać tworząc koło na ok.4-5 mm grubości.
Każde kółko pokroić na 4 części.
Na każdym kawałku ciasta, na szerszej stronie ułożyć po kawałku brzoskwini i zwijać tworząc rogaliki.
Układać rogaliki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 175 stopni przez 25 minut.
Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Z pozostałych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Po godzinie wyjąć ciasto z lodówki, pokroić na kawałki i rozwałkowywać tworząc koło na ok.4-5 mm grubości.
Każde kółko pokroić na 4 części.
Na każdym kawałku ciasta, na szerszej stronie ułożyć po kawałku brzoskwini i zwijać tworząc rogaliki.
Układać rogaliki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 175 stopni przez 25 minut.
Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.