Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Gdy zaświeci pierwsza gwiazdka

Rogaliki z ciasta francuskiego z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Jeśli mamy gotową kapustę to danie jest bardzo szybkie i proste do zrobienia . Proponuję robić je jak mamy gotowy farsz

Rogaliki z ciasta francuskiego z kapustą

Składniki:

Rogaliki z ciasta francuskiego z kapustą

 

  • 1 mrożone ciasto francuskie
  • 8 pokrojonych w pół plasterki i usmażonych na rumiano pieczarek ( na 1 łyżce masła )
  • 8 łyżek obgotowanej kiszonej kapusty
  • 1 żółtko

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z ciasta francuskiego z kapustą
Ciasto rozmrozić . Przeciąć na 8 części . Na każdy kawałek nałożyć łyżkę kapusty i 1/8 pieczarek .Zwinąć jak rogaliki .Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Rożki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 20 minut . Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia lub do innej zupy .