Sposób przygotowania:
Rogaliki z czekoladą
Na poczatek na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać dokładnie z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać cukier puder, cukier waniliowy, dodać żółtka, 1 jajko,
olej i szybko zagnieść dobrze ciasto. Odłożyć do lodówki na 40 minut. Po 40 minutach ciasto rozwałkować, pokroić na trójkąty. Na każdym trójkącie z ciasta położyć
kostkę czekolady i 4 poziomki, brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Owoce z czekoladą zawijać w ciasto,
formując rogaliki. Ułożyć na przygotowanej blaszy, posmarować jajkiem. Piec w temp 180 stopni 20minut na złocisty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudru. Smacznego!:)
olej i szybko zagnieść dobrze ciasto. Odłożyć do lodówki na 40 minut. Po 40 minutach ciasto rozwałkować, pokroić na trójkąty. Na każdym trójkącie z ciasta położyć
kostkę czekolady i 4 poziomki, brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Owoce z czekoladą zawijać w ciasto,
formując rogaliki. Ułożyć na przygotowanej blaszy, posmarować jajkiem. Piec w temp 180 stopni 20minut na złocisty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudru. Smacznego!:)