Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Rogaliki z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Na poczatek na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać dokładnie z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypa

Rogaliki z czekoladą

Składniki:

Rogaliki z czekoladą

 

 

  • 5 szkl mąki tortowa
  • 200 g masło
  • 4 szt żółtka
  • 3 szt jajka
  • 7 łyżek cukier puder
  • 4 łyżki cukier waniliowy
  • 4 łyżki olej
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 3 tabliczki czekolada deserowa
  • 2 szkl poziomki
  • cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z czekoladą
Na poczatek na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać dokładnie z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać cukier puder, cukier waniliowy, dodać żółtka, 1 jajko,
olej i szybko zagnieść dobrze ciasto. Odłożyć do lodówki na 40 minut. Po 40 minutach ciasto rozwałkować, pokroić na trójkąty. Na każdym trójkącie z ciasta położyć
kostkę czekolady i 4 poziomki, brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Owoce z czekoladą zawijać w ciasto,
formując rogaliki. Ułożyć na przygotowanej blaszy, posmarować jajkiem. Piec w temp 180 stopni 20minut na złocisty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudru. Smacznego!:)