ciachaoliwki

ciachaoliwki

Szef Kuchni
[Przepisów: 30]

Rogaliki z konfiturą.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Rogaliki lekkie, smaczne i przyjemne do wykonania szczególnie w towarzystwie.

Rogaliki z konfiturą.

Składniki:

Rogaliki z konfiturą.

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z konfiturą.
Rozpuścić margarynę, cukier w mleku, następnie kiedy jego temperatura spadnie do około 40 stopni, rozpuścić w nich drożdże. Wymieszać ciepłe składniki z mąką, cukrem waniliowym i odrobiną soli, wbić jaja, zagnieść ciasto. Podzielić na dwa, trzy kawałki i włożyć je do lodówki na godzinę. Potem rozłożyć ciasto na obsypaną mąką stolnicę, rozwałkować i wykrajać trójkąciki (niewielkie). Na środek każdego położyć odrobinę konfitury, zawinąć formując półokrągły rogalik. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego.