Sposób przygotowania:
Rogaliki z kruchego ciasta z masą makową
Mąkę wysypujemy na stolnicę. Dodajemy do niej cukier, wbijamy jedno jajo, wykłądamy pokrojoną w mniejsze kawałki margarynę oraz dolewamy 5 łyżek mleka i 2 łyżki oleju. Wszystkie składniki ze sobą siekamy nożem. Gdy produkty zaczną się łączyć ze sobą zaczynamy zagniatać rękoma. Zagniecione ciasto wałkować na kształt koła. Nożem robimy trójkąty - takie jak na rogaliki. Na każdy trójkącik wykładamy po łyżeczce masy makowej. Pieczemy nasze rogaliki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku. Polewamy nią wystudzone rogaliki, lub jak kto woli posypujemy cukrem pudrem. Ja dodatkowo posypałam polewę kolorową posypką. :)