Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Rogaliki z marmoladą różaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

największa radośc przy ich przygotowywaniu maja dzieci

Rogaliki z marmoladą różaną

Składniki:

Rogaliki z marmoladą różaną

 

  • 0,5 kg maki
  • 2 jajka
  • 250 g margaryny
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 200 ml śmietany 17%
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyzeczki cukru waniliowego
  • Marmolada różana
  • Białko
  • Posypka cukierkowa

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z marmoladą różaną
Margarynę posiekac z przesianą maką i proszkiem do pieczenia. Jajka ubic z cukrem i cukrem waniliowym. Połączyc z mąką, dodać śmietane i wyrobic ciasto. Włożyc do lodówki na około godzinę. Po tym czasie rozwałkowac na kształt koła i pociąc na małe ćwiartki. Z szerszej strony nakładac marmoladę i zwijać. Lekko wygiąc i ułożyc na blasze. Posmarowac białkiem i posypac cukiereczkami. Piec na złoty kolor.