Sposób przygotowania:
Rogaliki z nadzieniem a'la pizza.
Składniki na ciasto drożdżowe,wyrobić i zagnieść,podsypując mąką.Dać do miski,nakryć ściereczką i dać w ciepłe miejsce,aby
wyrosło z ok.2 godziny.Międzyczasie opłukać pomidory i pokroić
na drobną kostkę,ser zetrzeć na tarce,szynkę pokroić w kostkę,
rozetrzeć ziół suszonych,rozgrzać piekarnik i natrzeć blachę olej-
-em.Wyrośnięte ciasto dać na stolnicę,rozwałkować oraz radełki-
-em wykrawać kwadraty,nakładać łyżką zmieszane nadzienie pa-
-chnące ziołami,ale tak,by można było zawinąć w rogala i zalepić
końce.Robić w ten sposób kolejne rogaliki,potem układać na natłu-
-szczonej blasze rogaliki,rozsmarować białko surowe po wierzchu
każdego rogala i wsunąć blachę do piekarnika.Piec 25-30 min. w
temp.180-200 st.C.Po wyjęciu ostudzić i jeść.
wyrosło z ok.2 godziny.Międzyczasie opłukać pomidory i pokroić
na drobną kostkę,ser zetrzeć na tarce,szynkę pokroić w kostkę,
rozetrzeć ziół suszonych,rozgrzać piekarnik i natrzeć blachę olej-
-em.Wyrośnięte ciasto dać na stolnicę,rozwałkować oraz radełki-
-em wykrawać kwadraty,nakładać łyżką zmieszane nadzienie pa-
-chnące ziołami,ale tak,by można było zawinąć w rogala i zalepić
końce.Robić w ten sposób kolejne rogaliki,potem układać na natłu-
-szczonej blasze rogaliki,rozsmarować białko surowe po wierzchu
każdego rogala i wsunąć blachę do piekarnika.Piec 25-30 min. w
temp.180-200 st.C.Po wyjęciu ostudzić i jeść.
teresa13