Sposób przygotowania:
Rogaliki z owocowym nadzieniem
Z mąki, masła, jajka, śmietany, cukru pudru, proszku do pieczenia i drożdży (u mnie suche) zagniatamy szybko ciasto. Gdyby się za mocno lepiło, podsypujemy mąką. Z przygotowanego ciasta odrywamy średniej wielkości kawałki i rozwałkowujemy na około 3-4 mm na kształt koła. Po rozwałkowaniu powstałą figurę geometryczną dzielimy na trójkąty ( po prostu kroimy od środka do brzegów). Na brzeg każdego trójkąta nakładamy łyżeczkę marmolady i zawijamy do środku. Tak samo postępujemy z kolejnymi kawałkami ciasta. Po stworzeniu rogalików smarujemy je na wierzchu rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Upieczone rogaliki polewamy polewą ( czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej).