Sposób przygotowania:
rogaliki z szynką i serem dla 4 osób
Rozkładamy ciasto na stole, i kroimy każdy na 8 trójkątów.
Ser i wędlinę kroimy w plastry.
Następnie na na każdym kawałku ciasta wykładamy wędlinę, a następnie ser.
Zwijamy ciasto formując rogaliki.
Wykładamy je na brytfannie , i smarujemy brzegi ciasta żółtkiem wytrzepanym z odrobina soli.
Piekarnik rozgrzewamy do 190°C, i wkładamy rogaliki na 15min.
Smacznego :):):)
Ser i wędlinę kroimy w plastry.
Następnie na na każdym kawałku ciasta wykładamy wędlinę, a następnie ser.
Zwijamy ciasto formując rogaliki.
Wykładamy je na brytfannie , i smarujemy brzegi ciasta żółtkiem wytrzepanym z odrobina soli.
Piekarnik rozgrzewamy do 190°C, i wkładamy rogaliki na 15min.
Smacznego :):):)