Rolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Od dzieciństwa uwielbiam to ciasto.

Rolada

Składniki:

Rolada

 

  • 1/2 szklanka mąki
  • 1/2 szklanka mąki ziemnaczanej
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • szczypta soli
  • 1/2 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 galaretka

Sposób przygotowania:

Rolada
Żółtka utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym, białka ubic z cukrem i szczyptą soli, mąkę połączyć z pianą i żółkami, blachę wyłożyć pregaminem, wylać ciasto i upiec na złoty kolor.Ciasto wyłożyć na wilgotną ściereczkę i usunąć pergamin i zwinąć w rulon. Galaretke rozpuścić w garnuszku według przepisu na opakowaniu. lekko gęstniącą wyłożyć na biszkopt i spowrotem zwinąć w rulon i zostawić do całkowitego zostygnięcia.