Sposób przygotowania:
Rolada bananowo - jabłkowa
Wyłożyć papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 40 x 28 cm, a piekarnik nastawić na 180 stopni.
Jabłka i banany obrać, pokroić i dodać do nich sok z cytryny a potem delikatnie wymieszać.
Potem rozłożyć te składniki na dnie blaszki.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę a potem dodawać po jednym żółtku i nadal ubijać.
Następnie porcjami dodawać mąki zmieszane i przesiane z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać ciasto na biszkopt.
Rozsmarować je delikatnie na jabłkach i bananach pokrywając je i wstawić blaszkę do piekarnika.
Piec około 30 - 35 minut.
Następnie ostrożnie uważając aby się i oparzyć wyjąć blachę z piekarnika, położyć na nią większą lub inne płaskie naczynie i odwrócić.
Zwinąć roladę w rulon a następnie zawinąć ją w ściereczkę.
Zostawić do wystudzenia a gdy wystygnie odwinąć ze ściereczki i posypać cukrem pudrem.
Jabłka i banany obrać, pokroić i dodać do nich sok z cytryny a potem delikatnie wymieszać.
Potem rozłożyć te składniki na dnie blaszki.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę a potem dodawać po jednym żółtku i nadal ubijać.
Następnie porcjami dodawać mąki zmieszane i przesiane z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać ciasto na biszkopt.
Rozsmarować je delikatnie na jabłkach i bananach pokrywając je i wstawić blaszkę do piekarnika.
Piec około 30 - 35 minut.
Następnie ostrożnie uważając aby się i oparzyć wyjąć blachę z piekarnika, położyć na nią większą lub inne płaskie naczynie i odwrócić.
Zwinąć roladę w rulon a następnie zawinąć ją w ściereczkę.
Zostawić do wystudzenia a gdy wystygnie odwinąć ze ściereczki i posypać cukrem pudrem.