Sposób przygotowania:
Ciasto z patisona i bakaliiWykonanie:
Jaja ubiłam z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodałam olej ( strumyczkiem lałam i miksowałam).
Mąkę przesiałam i dodałam do ubitych jaj mieszałam już.
Wsypałam kakao rodzynki migdały i orzechy. Patisona obrałam ze skórki,pestki wyrzuciłam i starłam na wiórka, odcisnęłam 4 garście i dodałam do reszty składników. Delikatnie wymieszałam.
Blaszkę okrągła 26 cm wysmarowałam masłem i obsypałam mąką,przełożyłam ciasto i wstawiłam do pieca.
Piekłam 55 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z pieca i formy zostawiłam na sicie do wystudzenia.
Rozpuściłam pomarańczową czekoladę z mlekiem i polałam nią ciacho. Wyborne,szybkie i przede wszystkim smaczne.