Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa wg Madi
Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy cukier oraz żółtka, chwilę miksujemy. Na samym końcu dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, delikatnie łączymy składniki za pomocą łyżki. Ciasto wylewamy na płaską blachę i pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu ciepły biszkopt wykładamy na ściereczkę i zwijamy w rulon. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w gorącej wodzie wg przepisu na opakowaniu, odstawiamy do całkowitego stężenia. Kem czekoladowy: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch. Żółtka ucieramy z cukrem. Do utartego masła dodajemy porcjami, cały czas miksując, rozpuszczoną czekoladę oraz masę jajeczną. Miksujemy do momentu, aż masa będzie jednolita. Następnie gotową masę wkładamy na kilka minut do lodówki, aby trochę stężała. Następnie biszkopt ostrożnie rozwijamy, smarujemy kremem czekoladowym. Zastygnięte galaretki tniemy na paski o szerokości 3 cm. Paski z galaretki układamy na kremie czekoladowym, zwijamy ciasno roladę. Wierzch polewamy polewą czekoladową.