Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z kremem kokosowym
Mąkę odmierzyć łyżkami i przesiać do garnka, żółtka oddzielić od białek, a te ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Wymieszać żółtka z pianą, cukrem i mąką dużą łyżką. Masę wylać do natłuszczonej,wysypanej bułką tartą i wyłożonej papierem do pieczenia blachy prostokątnej. Piekarnik nagrzać do 180 st. C i wstawić blachę z ciastem na 25 min. Po upieczeniu wystudzić i obrócić blachę do góry dnem, po czym zdjąć ją z ciasta jak i papier. Ciasto ułożyć na ściereczce lekko wilgotne i powoli zwijać. Potrzymać tak z 1-2 godziny.W tym czasie przygotować składniki na krem kokosowy. Utrzeć żółtka z cukrem i rumem do białości na parze. Ostudzić na boku i wymieszać z wiórkami kokosowymi. Ciasto na roladę rozwinąć i rozsmarować krem długim płaskim nożem lub łopatką do tych celów.Wysypać też odsączonymi wisienkami środek ciasta. Ponownie zwinąć ciasto w roladę. Schłodzić i kroić na ukos.