SUPERPRZEPIS

Kule drobiowe z jajkiem i brokułami

  • 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Kule drobiowe z jajkiem i brokułami Więcej zdjęć (2)

Efektowne i smaczne zastępstwo pospolitych rolad.

Składniki:

Kule drobiowe z jajkiem i brokułami

 

 

Sposób przygotowania:

Kule drobiowe z jajkiem i brokułami
Brokuł gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, dodajemy obrane ząbki czosnku i miksujemy blenderem na jednolitą masę. Piersi kroimy wzdłuż i rozklepujemy tłuczkiem. Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami. Ugotowane jajka obieramy i kroimy wzdłuż. Na rozklepany płat mięsa kładziemy masę brokułową a następnie połówkę jajka. Przykrywamy drugim płatem mięsa i zwijamy jak rolady, Możemy użyć nici. Kule obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju z obydwu stron na rumiany kolor.
Kule drobiowe z jajkiem i brokułami
Żeby kule zachowały ładną formę, zwijamy je nićmi.