izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Rolada brokułowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Idealna propozycja na przyjecie urodzinowe i nie tylko.

Rolada brokułowa

Składniki:

Rolada brokułowa

 

Sposób przygotowania:

Rolada brokułowa
Bułkę tartą zalej śmietaną. Pieczarki, umyj, osusz, posiekaj, smaż na maśle. Brokuły zblanszuj, zmiel je, wymieszaj z bułką tartą, pieczarkami, jajkami oraz obranym i zmiażdżonym czosnkiem, dopraw do smaku. Masę wyłóż na folię aluminiową i uformuj prostokąt o grubości ok. 1,5 cm, przykryj serem, wzdłuż ułóż parówki, zwiń. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni. Rozetnij folię, piecz jeszcze 15 minut.