Sposób przygotowania:
Rolada cappuccinowa pianka
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę,stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy,następnie dodajemy żółtka i wodę,dokładnie ubijamy.Na koniec dodajemy mąkę,proszek do pieczenia i cappuccino,delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,o wymiarach około 24 cm x 35 cm.Pieczemy około 15 minut, w temperaturze 170 stopni.Upieczony biszkopt zdejmujemy z papieru ,zawijamy w ściereczkę i studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody i studzimy.Śmietanę ubijamy według przepisu na opakowaniu,dodajemy żelatynę i cappuccino,dokładnie ubijamy. Kilka łyżek odkładamy do dekoracji. Na biszkopt wykładamy masę i zawijamy roladę,odłożoną masą dekorujemy wierzch rolady wyciskając rozetki. Gotową roladę wstawiamy do lodówki do stężenia