ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Rolada cappuccino 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna,łatwa i szybka.Doskonała na niedzielę,imieniny i święta.

Rolada cappuccino 2

Składniki:

Rolada cappuccino 2

 

  • BISZKOPT
  • 3/4 szkl. cukru pudru
  • szkl. mąki
  • 4 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao

 

Sposób przygotowania:

Rolada cappuccino 2
BISZKOPT: Białka ubić z cukrem,połącz z żółtkami.Dodaj przesianą mąkę,kakao i proszek do pieczenia,wlej 100 ml wody,połącz.Piecz 15-18 min.w temp 175 st.Gorące ciasto ułóż na ściereczce i zwiń razem w roladę,ostudź. MASA; Cappuccino rozpuść w gorącym mleku,ostudź.Żelatynę rozpuść w 80 ml wody.Ostudź.Cappuccino ubij z zagęstnikami do śmietany,wlewając powoli żelatynę. Ciasto delikatnie rozwiń,rozsmaruj masę,zwiń.Odstaw w chłodne miejsce na ok 4 godziny.