eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Rolada czosnkowo-paprykowa Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Węddlinka dla tych,krórzy lubią czosnek.

Rolada czosnkowo-paprykowa Eli

Składniki:

Rolada czosnkowo-paprykowa Eli

 

  • 1.5 kg chudego boczku surowego
  • 1 duża główka czosnku
  • 1 płaska łyżeczka papryki ostrej
  • 2 łyżki papryki słodkiej
  • sól,papryka ostra,olej
  • białe,grube nici do obwiązania rolady

Sposób przygotowania:

Rolada czosnkowo-paprykowa Eli
Boczek rozkroić tak,żeby powstał płaski płat(ja boczek przekroiłam na połowę i każdą część rozkroiłam na cienki płat i zrobiłam 2 mniejsze rolady),czosnek przecisnąć przez praskę.Boczek posolić,rozsmarować na nim czosnek,oprószyć równomiernie ostrą papryką i posypać słodką papryką.Zwinąć ciasno roladę i obwiązać nićmi.Posypać solą i ostrą papryką i obsmażyć na oleju ze wszystkich stron.Podlać wodą i dusić 60-80 minut w zależności od grubości rolady.Ostudzić i włożyć do lodówki,żeby stężała.Smacznego!

Tagi:

rolada papryka