Sposób przygotowania:
Rolada drobiowa ze śliwką i boczkiem
Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso rozkładamy tak aby każdy płat zachodził na siebie i tworzył prostokąt. Kurczaka doprawiamy przyprawą do mięsa oraz ostrą wędzoną papryką.
Na mięsie rozkładamy połowę wędzonego boczku, pokrojone na mniejsze kawałki suszone śliwki oraz starty na drobnych oczkach żółty ser. Całość zwijamy w ciasną roladkę. Wierzch mięsa owijamy resztą boczku.
Roladkę skrapiamy olejem i szczelnie owijamy w folię aluminiową. Pieczemy przez 40-45 minut w 190*C.
Pod koniec pieczenia możemy otworzyć folię aby mięso się zarumieniło.
Na mięsie rozkładamy połowę wędzonego boczku, pokrojone na mniejsze kawałki suszone śliwki oraz starty na drobnych oczkach żółty ser. Całość zwijamy w ciasną roladkę. Wierzch mięsa owijamy resztą boczku.
Roladkę skrapiamy olejem i szczelnie owijamy w folię aluminiową. Pieczemy przez 40-45 minut w 190*C.
Pod koniec pieczenia możemy otworzyć folię aby mięso się zarumieniło.
SylaUla