eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Rolada Eli z szynki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam roladę z szynki wieprzowej faszerowaną boczkiem wędzonym, cebulą i kiszonymi ogórkami.

Rolada Eli z szynki

Składniki:

Rolada Eli z szynki

mięso

  • 1.80 kg szynki wieprzowej

farsz

  • 50 g boczku wędzonego
  • 600 g ogórków kiszonych
  • 4 cebule
  • 200 g musztardy

dodatki

Sposób przygotowania:

Rolada Eli z szynki

przygotowanie farszu

Rolada Eli z szynki
Pokroić w słupki część boczku, ogórków i cebuli.

Część cebuli, boczku wędzonego i ogórków kiszonych pokroić w słupki.

przygotowanie farszu cd

Rolada Eli z szynki
Pozostałe składniki farszu wymieszać z czosnkiem i musztardą.

Resztę cebuli, ogórków kiszonych i boczku wędzonego pokroić w kostkę. czosnek obrać z łupinek i posiekać. Dodać połowę musztardy.

przygotowanie rolady

Rolada Eli z szynki
Opłukaną i osuszoną szynkę rozkroić na dwa płaty i rozbić tłuczkiem.

Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Szynkę rozkroić na dwa płaskie płaty i rozbić tłuczkiem do mięsa.

przygotowanie rolady cd

Rolada Eli z szynki
Na oprószonym solą, pieprzem i posmarowanym musztardą mięsie rozłożyć ogórki, boczek i cebulę.

Płaty mięsa oprószyć solą, pieprzem i posmarować resztą musztardy. Na mięsie rozłożyć boczek, ogórek i cebulę.

przygotowanie rolady cd

Rolada Eli z szynki

Rolady ściśle zwinąć i obwiązać białymi, bawełnianymi nićmi.

przygotowanie rolady cd

Rolada Eli z szynki

W brytfannie rozgrzać olej, obsmażyć rolady i wyjąć na półmisek. Na tłuszczu z rolad usmażyć przygotowany farsz. Do farszu dodać przyprawę do mięs i słodką paprykę.

przygotowanie rolady cd

Rolada Eli z szynki

Do podsmażonego farszu dodać rolady, podlać wodą i dusić do miękkości mięsa.

podawanie rolady

Rolada Eli z szynki

Gotową roladę pokroić na porcje i ułożyć na półmisku. Sos zmiksować i podać w sosjerce. Smacznego!


Tagi:

mięso danie