Sposób przygotowania:
Rolady drobiowe Eli z bobemprzygotowanie farszu

Bób wrzucić do wrzątku, gotować 4 minuty,s chłodzić w zimnej wodzie i obrać ze skóry.
Cebule obrać z łupinek i pokroić w pióra. Boczek pokroić w słupki i odłożyć 18 szt.
przygotowanie farszu cd

Przygotować szynkę szwarcwaldzką. Pozostałe słupki boczku i cebulę pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i pokroić w plasterki. Ogórek kiszony pokroić w kostkę.
przygotowanie rolad

mięso z udek opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem do mięsa.
przygotowanie rolad cd

Rozbite mięso oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą.
przygotowanie rolad cd

Na mięsie ułożyć po trzy słupki boczku, cebuli i trzy rzędy bobu.
przygotowanie rolad cd

Rolady ciasno zwinąć, każdą owinąć trzema plastrami szynki i obwiązać białymi, bawełnianymi nićmi.
przygotowanie rolad cd

W głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.
przygotowanie rolad cd

Do rolad dodać pokrojony boczek, cebulę i ogórek. Dodać przyprawę do mięs, paprykę i wszystko razem chwilę smażyć. Do mięsa dodać sok z ogórków, podlać wodą i dusić aż rolady będą miękkie.
przygotowanie rolad cd

Gotowe rolady wyjąć i odwinąć , nici ułożyć na półmisku. Powstały sos zmiksować i przelać do sosjerki. Ja podałam rolady z ziemniakami i młodą kapustą. Rolady można też podać z ryżem, kaszą lub makaronem. Smacznego!
ciasteczka
eli_555
Dziękuję. Polecam bo były pyszne.