Sposób przygotowania:
Rolada faszerowana wg MARIA66
Polędwicę rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Następnie pieprzymy i odstawiamy. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy no połowę , wzdłuż na słupki.Z boczku robimy plastry i układamy na gotowej polędwicy, na boczku układamy 2 słupki marchewki i 2 słupki pietruszki, wszystko razem zawijamy i spinamy wykałaczkami.
W rondelku rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy roladkę ze wszystkich stron po 1 minucie,następnie o tego rondelka wlewamy 100 ml zimnej wody i pod przykryciem dusimy przez 15 minut. Następnie dodajemy soli i smażymy następne 5 minut, bez przykrycia do zredukowania się sosu. Podajemy dekorując natką pietruszki.
W rondelku rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy roladkę ze wszystkich stron po 1 minucie,następnie o tego rondelka wlewamy 100 ml zimnej wody i pod przykryciem dusimy przez 15 minut. Następnie dodajemy soli i smażymy następne 5 minut, bez przykrycia do zredukowania się sosu. Podajemy dekorując natką pietruszki.