Sposób przygotowania:
Rolada gołąbkowa w sosie meksykańskimETAP 1:
1. Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę, cebulę, ogórki oraz ugotowany ryż i kukurydzę. Dokładnie mieszamy.
ETAP 2:
2. Liście kapusty parzymy gorącą wodą i rozkładamy obok siebie żeby lekko nachodziły na siebie.
3. Na środku kapusty wzdłuż układamy połowę mięsa.
ETAP 3:
4. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser również ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z marchewką. Układamy warstwę na mięsie.
ETAP 4:
6. Owijamy w folię aluminiową i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180 °C .
ETAP 5:
7. Po upieczeniu kroimy w plastry i polewamy rozgrzanym sosem meksykańskim.
8. Gotowe.
9. Smacznego.
demisec