Sposób przygotowania:
Rolada gołąbkowa w sosie meksykańskimETAP 1:
 
1. Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę, cebulę, ogórki oraz ugotowany ryż i kukurydzę. Dokładnie mieszamy.
ETAP 2:
 
2.	Liście kapusty parzymy gorącą wodą i rozkładamy obok siebie żeby lekko nachodziły na siebie.
3.	Na środku kapusty wzdłuż układamy połowę mięsa.
ETAP 3:
 
4. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser również ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z marchewką. Układamy warstwę na mięsie.
ETAP 4:
 
6. Owijamy w folię aluminiową i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180 °C .
ETAP 5:
 
7.	Po upieczeniu kroimy w plastry i polewamy rozgrzanym sosem meksykańskim.
8.	Gotowe.
9.	Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
demisec