Sposób przygotowania:
Rolada z mielonego ze szpinakiem, szynką i serem
Mięso doprawić ziołami prowansalskimi, majerankiem i tymiankiem. Posolić. Wbić jajka i wsypać bułkę, dokładnie wymieszać.
Rozwinąć folię aluminiową, a na niej rozłożyć mięso (tak by powstał rozwałkowany płat średniej grubości). Na nim ułożyć szynkę, posypać serem i ułożyć szpinak. Oprószyć czosnkiem i+ solą.
Przy pomocy folii zawinąć mięso, tak by folia nie została w środku!
Powstałą roladę odwinąć z folii, "zagnieść" po bokach i na łączeniu, by nic nie "wystawało" ze środka. Na kolejnym arkuszu folii ułożyć plastry szynki (serano, szwarcwaldzka,..) położyć na ich skraju mięso i za pomocą folii znów zawijać tak by szynka otuliła całą roladę.
Pozostawić roladę zawiniętą w folię i piec w piekarniku ok 30min w 180*C.
Po tym czasie odwinąć ją z folii i piec w 200*C -220*C przez kolejne 30min.
Rozwinąć folię aluminiową, a na niej rozłożyć mięso (tak by powstał rozwałkowany płat średniej grubości). Na nim ułożyć szynkę, posypać serem i ułożyć szpinak. Oprószyć czosnkiem i+ solą.
Przy pomocy folii zawinąć mięso, tak by folia nie została w środku!
Powstałą roladę odwinąć z folii, "zagnieść" po bokach i na łączeniu, by nic nie "wystawało" ze środka. Na kolejnym arkuszu folii ułożyć plastry szynki (serano, szwarcwaldzka,..) położyć na ich skraju mięso i za pomocą folii znów zawijać tak by szynka otuliła całą roladę.
Pozostawić roladę zawiniętą w folię i piec w piekarniku ok 30min w 180*C.
Po tym czasie odwinąć ją z folii i piec w 200*C -220*C przez kolejne 30min.