Sposób przygotowania:
Wielkanocna rola z mięsa mielonego ze szpinakiem
Do mielonego mięsa dajemy dwie namoczone wcześniej w wodzie bułki. Cebule ścieramy na tarce. Dodajemy do mięsa. Dokładamy 2 jajka. Mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku. Mięso drobiowe mielimy w maszynce. Dodajemy zmielony czosnek i cebulę. Dodajemy szpinak i namoczoną bułkę. Mieszamy i doprawiamy.
Na folii aluminiowej układamy mięso wieprzowe. Formujemy kształt prostokąta. Przykrywamy mięsem drobiowym. Przy krótszym boku prostokąta układamy kiełbasę. Delikatnie zwijamy w kształt rolady. Wierzch skrapiamy oliwą.
Pieczemy przez 1-1,30h w 180 stopniach C.
Na folii aluminiowej układamy mięso wieprzowe. Formujemy kształt prostokąta. Przykrywamy mięsem drobiowym. Przy krótszym boku prostokąta układamy kiełbasę. Delikatnie zwijamy w kształt rolady. Wierzch skrapiamy oliwą.
Pieczemy przez 1-1,30h w 180 stopniach C.
Weronika91