agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

rolada huzarska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

rolada huzarska,,,,,,,,,,,,,

rolada huzarska

Składniki:

rolada huzarska

 

  • Mięso 100 g
  • Bułka 15 g
  • Jajko 2 sztuki
  • Cebula 30 g
  • Sól, pieprz
  • Jajko 2 sztuki
  • Koperek 10 g
  • Natka pietruszki 10 g
  • Tarta bułka 20 g

 

Sposób przygotowania:

rolada huzarska
Mięso oczyścić z błon i kości, pokroić. Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. mięso, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć. Do zmielonej masy dodać jaja i przyprawy, wymieszać. Jaja ugotować na twardo, zieleninę posiekać, formę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Na dnie formy wyłożyć część masy mięsnej, na to obrane jaja, zieleninę i resztę masy mięsnej. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 minut.